Július 20-tól 29-ig szabadság miatt zárva tartunk.
A legközelebbi foglalható időpontokat naptárunkban találod.

Blog

Milyen a jó szimulátor élmény?

Milyen a jó szimulátor élmény?

A szimulátorok világa a 90-es évek óta a modern számítógépek megjelenésével vette kezdetét.

 

Kezdetben még a repülő és az autó szimulátorok voltak a legelterjedtebbek, de ma már a mezőgazdasági gép szimulátoroktól kezdve a vonat szimulátorokon át nagyon sokféle programmal találkozhatunk. Bár minden szimulátornak megvan a saját rajongótábora, de kétségkívül az autó és a repülő szimulátoroké a legnagyobb.
A szimulátorok próbálják élethűen visszaadni az autóvezetés és repülés érzését, amelyet nem csak a megjelenítésen keresztül érnek el, de az irányított jármű viselkedésében is, amellyel próbálják minél jobban megközelíteni a valódi járműveket. Ehhez hozzájárul a minél pontosabban leképezett tér, amelyben a szimuláció játszódik. Bár a szimulátorok betörtek a VR (virtual reality) területére is, de még jelenleg a klasszikus monitor vagy TV képernyő előtt érzik legjobban magukat a játékosok. A VR túlzottan igénybe veszi a szervezetet, rövid és nagyon intenzív kikapcsolódásra szolgál.

Ezzel szemben a klasszikus monitor/TV megoldás lehetővé teszi a hosszabb gyakorlást és versenyzést, amely a szimulátor játékosoknak az igazi élményt adja.
Az autószimulátorok estében nagyon sok programból választhatnak az érdeklődök, akár PC-n vagy konzolon szeretnének kikapcsolódni.

 

Típusukat tekintve vannak a gyors játékélményt biztosító autóverseny játékok, amelyek kezdők számára is egyből élvezhetőek, viszont a szimulációs rész pont emiatt háttérbe szorul

és vannak az autószimulátor játékok, amelyeknél viszont a készítők igyekeztek maximálisan figyelni a valósághűségre.

 

Ezeknél a szimulátor játékoknál az autók precíz modellezésén túl a legapróbb részletekig beállíthatóak, finomhangolhatóak a legjobb köridő eléréséhez és emellett a versenypályák is tökéletesen leképezik napjaink híres versenypályáit a legapróbb részletekig.
Még az előbbiek egy billentyűzettel vagy kontrollerrel is tökéletesen élvezhetőek az utóbbiak esetében a szimulátor vezetés élményének a teljes kihasználásához kormány, pedál esetleg kézi váltó is szükséges. Ezek a kiegészítők már szinte bárki számára elérhetőek és otthonra is megvásárolhatóak, de az igazán jó minőségű szimulátorokat erre specializálódott szimulátor klubokban találjuk.

Ha Neked is van kedved belekóstolni az autószimulátorok világába, vagy már régóta játszol szimulátorokkal és kipróbálnád milyen élményt nyújt professzionális környezetben, akkor várunk szeretettel Jászberényben, a DriveZone-ban.
Gyere el hozzánk egyedül vagy a barátaiddal és éld át az autóversenyzés magával ragadó izgalmát!